Ce a mai rămas astăzi din Casele de Cultură de la sate? Unele au fost transformate în restaurante, cafenele, săli pentru ceremonii, altele păstrează doar ruinele ce stau cu uși ferecate de ani de zile. În prezent, sectorul cultural descentralizat Continuare…
Reportajul zilei
Satele Moldovei, bântuite de singurătate și dărâmături
Cu pași mici, dar proeminenți satele Moldovei rând pe rând se sting. Printre aceste localități gata să dispară se numără și satul Șamalia, raionul Cantemir. Aflat la doar o distanță de 35 km de la raionul localitate, cu trecerea timpului Continuare…
Boboteaza – sărbătoare creștină marcantă de tradiții în localitatea Vișniovca
Boboteaza sărbătoare semnificativă pentru creștini ortodocși care în fiecare an pe data de 19 ianuarie sărbătoresc botezul Mântuitorului în apele Iordanului de către Sfântul Ion Botezătorul. În popor mai este cunoscuta și sub denumirea de Sfințirea Apelor. În localitate Vișiniovca Continuare…
«Здесь жил»…
«Камни преткновения» — это памятные гравированные латунные таблички на камнях, расположенные перед бывшими домами жертв Холокоста. Арт-проект был создан в 1992 году немецким художником Гюнтером Демнигом. На покрывающей одну из сторон бетонного блока латуни выгравирована фраза «Здесь жил», за которой Continuare…
Ziua ei de naștere a devenit data morții persoanei dragi. Povestea de viață a Mariei Armașel, femeia care a fost nevoită să trăiască 7 ani în sediul liceului unde preda
N-a putut în mod elementar să meargă la școală, deoarece nu avea bani. A trăit șapte ani în sediul liceului în care preda. Ziua ei de naștere a devenit data morții persoanei apropiate. Acestea sunt doar câteva informații din viața Continuare…
/FOTO.VIDEO/ Inaugurarea primei platforme de belvedere la Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi”
Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi” se poate bucura cu o nouă construcție arhitecturală unică, pe 3 decembrie a avut loc inaugurarea primei platforme de belvedere, ce va garanta protejarea și conservarea naturii, și a patrimoniului cultural, reducerea apariției potecilor și locurilor Continuare…
Istoriile urbane, surprinse pe pânză. Vernisajul artiștilor plastici din partea stângă a Nistrului
Expoziția cu genericul „Istorii urbane” a fost dedicată Chișinăului și altor orașe europene care prezintă valoare artistică și culturală. Unele lucrări au fost pictate la fața locului, dar altele reprezintă fațedele care au rămas în memoriile autorilor. Vernisajul artiștilor plastici Continuare…
Istorii de succes: Parcul fotovoltaic din Criuleni
Parcul fotovoltaic din Criuleni este situat pe o suprafață de 8 hectare și are o capacitate de 2,8 MW. Cele 7400 de panouri fotovoltaice și 16 invertoare care au fost instalate, vor produce circa 3,5 mln kWh/an de energie electrică. Continuare…
40 % din elevi spun că toaleta școlii este oribilă și evită să o folosească
343 de elevi din diferite instituții de învățământ au avut posibilitatea să completeze anonim un chestionar în care și-au exprimat opinia despre condițiile igienice și sanitare în școli. 62 % din respondenți sunt din mediul urban. La întrebarea, ce părere Continuare…
AUDIO: Subiectele pe teme economice – cum pot deveni materiale de presă
Cum putem aborda subiectele economice și despre business în materialele de presă – a fost tema principală a unui nou atelier din cadrul Cursului de Jurnalism de la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării. Detalii, în materialul audio realizat Continuare…