Mii de cărți concentrate pe 280 de metri pătrați și cel mai mare număr de invitați, personalități cu renume în lumea cărții, pe care i-a avut vreodată Bookfestul, la peste 40 de evenimente cu cartea în centrul atenției – sunt Continuare…
Agenda Culturala
EVENIMENT: Lansarea monografiei biobibliografice aniversare „Alexe Rău, un vizionar al biblioteconomiei basarabene”
Biblioteca Națională a Republicii Moldova invită doritorii la lansarea monografiei biobibliografice aniversare „Alexe Rău, un vizionar al biblioteconomiei basarabene”, editată în cadrul colecției „BiblioLeader”. Echipa de lucru: Aliona Tostogan, Margareta Cebotari, Prascovia Caleva, și-au propus să dezvăluie, cât mai mult Continuare…
Expoziție la BNRM. POEȚII RENAȘTERII NAȚIONALE: Ion HADÂRCĂ și Andrei STRÂMBEANU
În contextul marcării Zilei Independenței, a valorificării și promovării valorilor naționale, Biblioteca Națională a Republicii Moldova organizează expoziția tematică cu genericul „Poeții Renașterii Naționale: Ion Hadârcă (75 de ani de la naștere) și Andrei STRÂMBEANU (90 de ani de la naștere)”,accentuând rolul poeților, care Continuare…
Expoziție la BNRM: descoperim lucrări vechi prin intermediul ex-libris etichetă – o formă unică de însemnare a cărților
La fel ca oamenii, cărțile au propriile lor destine. Multe dintre publicațiile Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova au parcurs un drum lung de la prima zi când au fost tipărite până la destinația actuală. Au fost cumpărate, transmise sau dăruite Continuare…
SALON DE ARTĂ : „Loc de joacă pentru visul meu”. Expoziție de grafică și ceramică
Biblioteca Națională a Republicii Moldova vă invită la vernisarea expoziției „Loc de joacă pentru visul meu”, care se desfășoară tradițional, în ajunul Zilei Internaționale a Copilului. În cadrul expoziției sunt expuse 42 de lucrări a elevilor de la IP LTPA „Ion și Doina Continuare…
La Chişinău au fost comemorate victimele progromului evreiesc din 1903
Victimele pogromului evreiesc din 1903 au fost comemorate la Muzeul orașului Chișinău „Turnul de Apă”, printr-un eveniment cu genericul sugestiv „În zilele de doliu”. În cadrul acțiunii a fost lansată și o expoziție ce reflectă momentele tragediei prin care au Continuare…
CAMPANIA „Dăruiește o carte pentru persoanele dezavantajate fizic și social”
În perioada 15 aprilie – 15 mai 2024 Biblioteca Națională a Republicii Moldova organizează Campania „Dăruiește o carte pentru persoanele dezavantajate fizic și social”, în cadrul Programului Național LecturaCentral ediția 2024. Scopul campaniei: conștientizarea necesității incluziunii sociale/culturale/literare a persoanelor defavorizate, cu nevoi speciale, Continuare…
Salon muzical Junior: Eveniment muzical-educativ „CV-ul Domnului Pian”
Biblioteca Națională a Republicii Moldova, în parteneriat cu Școala de Arte „Alexei Stârcea”, organizează în cadrul Salonului Muzical Junior, de Ziua mondială a pianului, un eveniment muzical-educativ cu participarea elevilor clasei de pian, ghidați de profesoarele Liliana Moldovan și Venera Continuare…
Colecția “Moștenire” la ceas aniversar. 100 de titluri de carte
Colecția „Moștenire” a Editurii „Știința” a ajuns la 100 de titluri de carte. Volumul cu numărul 100 este dedicat scrierilor poetice și culturale ale unui important scriitor al literaturii contemporane româneşti, Leonid Dimov, poetul care provine din spațiul basarabean, fiind născut la Ismail. În Continuare…
Biblioteca Națională invită la lansarea de carte „Prutul trece prin Chișinău”, semnată de jurnalistul și istoricul Gheorghe MÂRZENCU
Biblioteca Națională a Republicii Moldova, în parteneriat cu Asociația Istoricilor din Republica Moldova „Alexandru Moșanu” și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, vă invită la lansarea romanului publicistic documentar „Prutul trece prin Chișinău”, semnat de jurnalistul, scriitorul, publicistul, istoricul Gheorghe MÂRZENCU. Continuare…