VIDEO: Universitatea de Stat din Moldova, FORTĂREAȚA performanțelor naționale și internaționale

Istoria fiecărei instituții de învățământ este scrisă de către profesorii și studenții ei, iar statutul acesteia este confirmat de calitatea profesională și, în egală măsură, etică și morală a celor care cu mândrie se numără printre absolvenți.

IGOR ȘAROV, rectorul Universității de Stat din Moldova

În cazul Universității noastre, parcursul celor 75 de ani de la înființare a luat proporția unui fenomen social care și-a pus amprenta în toate domeniile vieții, sporindu-i, indubitabil, calitatea. Nu există ramură a economiei naționale în care foștii USM-iști să nu-și fi adus obolul, nu există unitate de învățământ, cultură sau de cercetare în care absolvenții noștri de ieri și de azi să nu fi contribuit cu toată priceperea și dăruirea la propășirea acestora.

De asemenea, profesorii de la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării au venit cu un mesaj de felicitare la această zi importantă pentru Alma Mater:

Cu prilejul celor 75 de ani de la fondarea Universității de Stat din Moldova, instituția va celebra evenimentul prin organizarea mai multor activități educaționale, științifice și culturale, în perioada 24 septembrie – 11 noiembrie.

1 octombrie, va avea loc ședința solemnă dedicată aniversării a 75 de ani de la fondarea Universității de Stat din Moldova. Evenimentul va fi transmis în direct de către Realitatea.Live și Privesc.eu. În cadrul ceremoniei va fi lansat de către Î.S. „Poșta Moldovei” plicul poștal cu marcă fixă „Universitatea de Stat din Moldova – 75 de ani de la fondare”, care va fi pus în circulație începând cu 1 octombrie 2021.

În perioada 24 septembrie – 11 noiembrie,  vor fi organizate mai multe activități științifice naționale și internaționale precum: Conferința științifică internațională „Mass-media în postcomunism: moștenire,evoluție, tendințe”, (Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării); Conferință științifică națională cu participare internațională „Intelectualitatea română între ideologie, libertatea academică şi naționalism”, (Facultatea de Istorie și Filosofie); Conferinţa ştiinţifico-practică naţională ,,Reabilitarea victimelor infracțiunii”, (Facultatea de Drept); Conferință ştiinţifică națională cu participare internațională „Integrare prin Cercetare şi Inovare”, (Institutul de Cercetare și Inovare); Seminarul internațional „Psihologia aplicată în contextul schimbărilor societale”, (Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Sociologe și Asistență Socială); Simpozionul Științifico-Practic Internațional „Achiziții Publice Durabile: Provocări și Oportunități” (Facultatea de Științe Economice); Lecție publică: Istoria Facultății de Fizică și Inginerie, (Facultatea de Fizică și Inginerie); Conferința științifică internațională „Paradigme moderne în dezvoltarea economiei naționale și mondiale”, ( Facultatea de Științe Economice) etc.

În legătură cu evoluția situației epidemiologice în Republica Moldova și în scopul prevenirii răspândirii virusului COVID-19, toate evenimentele organizate de Universitatea de Stat din Moldova se vor organiza cu respectarea strictă a tuturor măsurilor epidemiologice de prevenire a infectării cu virusul COVID-19.