SALON DE ARTĂ : „Loc de joacă pentru visul meu”. Expoziție de grafică și ceramică

Biblioteca Națională a Republicii Moldova vă invită la vernisarea expoziției „Loc de joacă pentru visul meu”, care se desfășoară tradițional, în ajunul Zilei Internaționale a Copilului. În cadrul expoziției sunt expuse 42 de lucrări a elevilor de la IP LTPA „Ion și Doina Aldea-Teodorovici”, din diverse trepte de școlarizare, fiind executate în diferite tehnici îndrăgite de copii, având scopul de a promova valorile artistice a creației elevilor, oferindu-le posibilitatea de a-și manifesta talentul și aptitudinile artistice.

Actuala expoziție conține o frumoasă serie de lucrări de ceramică ce reflectă două tematici: lucrări realizate de către discipolii dlui Vartosu Valentin și lucrări realizate în cadrul workshop-ului de modelaj realizat de dna Frunze Elena, artist-ceramist, membru al Uniunii Artiștilor Plastici, lector la Academia de Muzică, Teatru și Artă Plastică și oferă o explozie de bucurie, culoare, joc.

Expoziția va fi deschisă pe parcursul lunilor iunie-iulie 2024, în spațiul expozițional, Sala Artă și Hărți, blocul II, etajul I (str. 31 august 1989, 78).–Acest eveniment este la cea de a XIX-a ediție. Prima ediție a expoziției ”Loc de joacă pentru visul meu” a avut loc în 2002, la Casa Limbii Române ”Nichita Stănescu”. Pe parcursul anilor, titlul acestor expoziții, cu lucrări din creația elevilor, vernisată la finele anului școlar, a suportat diverse modificări.  Din 2015 expoziția poartă genericul „Loc de joacă pentru visul meu” și este găzduit de Biblioteca Națională a Republicii Moldova.