Ziua internațională a Cititului Împreună

Anual, în peste 170 de țări pe șapte februarie este celebrată Ziua Internațională a Cititului Împreună. Astfel, copiii și adulții sunt încurajați să ia o carte, să găsească audiență și să citească cu voce tare.

Această zi a fost creată de o organizație nonguvernamentală, numită LitWorld, cu sediul în orașul american New York. Inițiativa lor și-a propus încă de la început să strângă oameni și comunități prin puterea cuvintelor.

Cel mai simplu și grozav mod de a marca Ziua Internațională a Cititului Împreună este să iei o carte și să o citești cuiva. Astfel, vei putea spune că citiți împreună. Indiferent dacă e un singur om sau sunt mai mulți, mesajul tău din cartea pe care o citești va ajunge departe.

Este o zi dedicată nu doar cititului, ci și artei cititului cu voce tare, pentru o audiență. Înainte ca scrisul să fie inventat, oamenii au transmis povești din generație în generație. Poveștile transmise pe cale orală au fost primul mod de a păstra cunoștințele, gândirea și creativitatea omenirii.

Sărbătorirea acestei zile ne ajută să reînnoim această tradiție și să promovăm alfabetizarea.

Autor: Daniela Novac, studentă Anul III