USM organizează o serie de ateliere de confecționare a mărțișoarelor cu genericul „Cu dragoste de MĂRȚIȘOR și PACE”

Universitatea de Stat din Moldova rămâne a fi în continuare un promotor activ al tradițiilor și obiceiurilor strămoșești. În prima săptămână a lunii MĂRȚIȘORULUI am pregătit pentru voi o serie de master-class-uri de confecționare a celor mai frumoase simboluri ale primăverii cu genericul „Cu dragoste de MĂRȚIȘOR și PACE”.
Master-class-urile vor fi realizate de către Elena ȚURCANU, lector universitar al Facultății de Arte Frumoase. Astfel, în perioada 1 – 5 martie, pe pagina de Facebook a Universității de Stat din Moldova vom publica clipuri video în care datorită măiestriei mâinilor dibace a colegei noastre vom învăța împreună cum să confecționăm cele mai frumoase MĂRȚIȘOARE.
În context, Universitatea de Stat din Moldova vă provoacă să vă confecționați propriul mărțișor pe care îl veți purta la piept până la 31 martie, atunci când potrivit tradiției are loc transmiterea mărțișorului de la om la pom.
Așteptăm cu drag în comentarii poze cu mărțișorul confecționat de dvs. Împreună transmitem mai departe practica împletitului firelor alb și roșu și al dragostei față de tradiții.
Menționăm că mărțișorul a fost înscris în patrimoniul cultural imaterial al umanității UNESCO.