USM – beneficiară a unui grant în valoare de peste două milioane de euro în cadrul proiectul „Învățământul superior din Moldova”

Universitatea de Stat din Moldova a obținut un grant în valoare de 2.081.095 mln de euro în scopul implementării subproiectelor de dezvoltare în cadrul proiectului „Învățământul superior din Republica Moldova”, finanțat de Banca Mondială (BM).

Asftel, USM urmează să implementeze următoarele trei subproiecte:

  1. Valorificarea parteneriatului consolidat școală-universitatea „Clustereducațional” în formarea cadrelor didactice;
  2. Centrul de inovații în tehnologii ale informației și comunicațiilor;
  3. Resurse modernizate pentru programele de studii ale tehnologiilor chimice, farmaceutice și cosmetice.

La evenimentul lansării proiectelor beneficiare de granturi au participat: Prim-ministrul țării, Natalia Gavriliță, Ministrul Educației și Cercetării (MEC), Anatolie Topală, rectorul USM, Igor Șarov, precum și reprezentanții instituțiilor de învățământ superior și profesional-tehnic din Republica Moldova.

Rectorul Igor Șarov a salutat implicarea autorilor proiectului, echipei MEC, BM, experților și tuturor celor care au contribuit la lansarea acestui important și valoros proiect.

Ca urmare a implementării proiectelor, USM estimează o creștere esențială a calității studiilor pe domeniul TIC, care va fi obținută prin îmbunătățirea prin modernizarea și inovarea infrastructurii universitare, prin formările cadrelor didactice și a creării unui mediu de instruire dezvoltat pentru studenții USM.

Proiectul „Învățământul Superior din Moldova” este finanțat de Banca Mondială și implementat de Ministerul Educației Cercetării, în perioada 2020-2025.