USM amână temporar negocierile privind fuziunea cu UTM

Universitatea de Stat din Moldova comunică despre amânarea temporară a negocierilor privind fuziunea cu Universitatea Tehnică a Moldovei, până în momentul în care poziția Guvernului, privind finanțarea adecvată a viitoarei instituții, va fi clară și vom avea garanții ferme în acest sens, se arată într-un comunicat emis de USM.

Această decizie a conducerii și a Senatului USM este motivată de dorința de a proteja interesele comunității academice, de a asigura stabilitatea financiară până la fuziune și necesitatea unor răspunsuri clare la subiectele propuse pentru discuție în cadrul întrevederii Consiliului Rectorilor cu Prim-Ministrul și Ministrul Educației Cercetării, din 30.04.2024.

Instituția mai menționează că: „este imperios să fie asigurate garanții și angajamente ferme din partea autorităților guvernamentale privind finanțarea adecvată a universităților. Prioritatea noastră este să asigurăm un mediu stabil și predictibil pentru studenți, personalul academic și administrativ, evitând orice perturbări cauzate de incertitudinea financiară. Vom continua dialogul cu autoritățile statului în vederea demarării și finalizării corecte a procesului de fuziune a USM și UTM.”