Universitățile din Moldova și România explorează identitatea și valorile culturale în cadrul celei de-a patra ediții a conferinței interuniversitare

Pe 26 mai 2023, Universitatea de Stat din Moldova (USM) și Universitatea din București au organizat o conferință pe tema „Identitatea și valori culturale în context european”. Evenimentul, care a avut loc în ediția a patra, s-a desfășurat atât în mediul online, cât și în format fizic, aducând împreună profesori de prestigiu din Republica Moldova și România. Deschiderea oficială a avut loc în aula „Regina Maria” din blocul central al Universității de Stat din Moldova, iar prezentările au continuat în aula 331 din același bloc.

Conferința, care a abordat subiecte relevante privind identitatea și valorile culturale în context european, a atras atenția participanților din ambele țări. Discuțiile s-au concentrat pe modalitățile în care evoluția societății europene influențează identitatea națională și valorile culturale, precum și pe importanța cooperării și dialogului între diferitele comunități academice și culturale.

Sursa: Arhiva personală

Potrivit lui Vitalie Ojovanu, profesor la USMF „Nicolae Testemițeanu”, conferința a oferit un cadru propice pentru schimbul de idei și perspective între specialiștii din domeniu. Acesta a subliniat importanța acestui tip de eveniment în promovarea unei înțelegeri mai profunde și a dialogului intercultural.

De asemenea, Svetlana Coandă, reprezentantă a Universității de Stat din Moldova, a menționat că această conferință reprezintă un pas important în consolidarea relațiilor academice și culturale dintre cele două instituții și a evidențiat necesitatea continuării colaborării pe termen lung.

Conferința a adus împreună participanți din ambele țări, printre care profesori, cercetători și studenți, oferindu-le o platformă pentru a-și împărtăși cunoștințele, experiențele și viziunile asupra identității și valorilor culturale în Europa.

AUTOR: Maria Țurcanu