Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea din București au trasat direcțiile de colaborare pentru anul 2024

Aflat într-o vizită de lucru la București, la invitația conducerii Universității din București (UB), rectorul Universității de Stat din Moldova, Igor Șarov a avut o întrevedere cu rectorul UB, Marian Preda. În cadrul discuțiilor, cei doi rectori au trasat direcțiile prioritare de dezvoltare și colaborare pentru anul 2024.

Rectorul USM, Igor Șarov l-a felicitat pe rectorul Marian Preda pentru realegerea sa în funcția de rector al UB, mulțumindu-i pentru susținerea acordată Universității de Stat din Moldova și pentru implicarea directă și constantă în realizarea și implementarea proiectelor comune și de dezvoltare a USM.

De asemenea, factorii de decizie ai USM și UB au avut și o ședință în format mai larg, la care au participat rectorii USM și UB, prorectorul pentru Digitalizare a USM, Sergiu Corlat, prorectorul UB, Bogdan Murgescu și consilierul pentru Digitalizare al rectorului UB, Rareș Cristea.

În cadrul ședinței au fost discutate direcțiile prioritare de colaborare, în special – formări ale cadrelor didactice, a schimbului academic, elaborarea proiectelor de cercetare comune, acces reciproc la băncile de date științifice, ș.a.