Un premiu special, șase medalii de aur și trei de argint – PERFORMANȚA obținută de cercetătorii USM la Salonul Internațional INVENTICA 2024

Universitatea de Stat din Moldova completează palmaresul cu încă un Premiu Special, șase Medalii de Aur și trei de Argint, obținute în cadrul celei de-a 28-a ediții a Salonului Internațional de Invenții – INVENTICA.

Acest eveniment, organizat de Universitatea Tehnică „Gheorghe ASACHI” din Iași și Institutul Național de Inventică Iași, cu scopul de a reuni persoanele interesate de domeniul Inventicii și Cercetării, s-a desfășurat în perioada 03-05 iulie, la Iași. Expoziția de invenții a oferit participanților oportunități de a face schimb de idei noi, de a stabili relații de cercetare sau de afaceri și de a găsi parteneri naționali sau din afara țării pentru viitoare colaborări.

Lucrările Universității de Stat, prezentate în cadrul manifestării expoziționale, au fost înalt apreciate. Un Premiu Special a obținut Universitatea de Stat din Moldova din partea Universității „Lucian Blaga ” din Sibiu, în semn de onoare, recunoaștere și apreciere a creativității și originalității științifice.

Salonul INVENTICA 2024 a găzduit invenții brevetate sau la nivel de cerere de brevet, precum și proiecte de cercetare, naționale și internaționale, obținute prin concurs, în ultimii cinci ani. Inventatori și cercetători din Franța, Italia, Spania, Portugalia, Taiwan, Turcia, Moldova, Rusia și Turkmenistan au participat la ediția din acest an a salonului.