Un nou semestru început în forță pentru studenții Facultății de Arte Frumoase USM

Studenții secției Canto Estradă de la Facultatea de Arte Frumoase USM, au început un nou semestru de studiere a artei vocale. Aceștia au revenit la ore cu cele mai bune  intenții și dornici de noi cunoștințe.

Secția Canto Estradă de la  Facultatea de Arte Frumoase USM presupune perfecționarea vocii, colaborare și armonizarea vocilor în grup. Mai mult studenții au oportunitatea de a avea momente solo, dar și în ansamblu. Totodată, aceștia au posibilitatea de a învăța solfegiul și acompaniamentul voce-pian, ghidați de profesorii Gheorghe și Inga Botnaru.

La prima oră din acest semestru studenții au făcut exerciții de încălzire a vocii, bazate pe respirație, intonație și dicție. Aceste exerciții sunt benefice pentru vorbirea clară și cursivă a oricărei persoane dornice de o dicție perfectă.

Canto Estradă este singura secție a Facultatea de Arte Frumoase USM, care se plătește. Cu toate acestea, ea este cel mai des frecventată. Aici se înscriu anual peste 10 studenți care studiază la Universitatea de Stat din Moldova, dar se fac și mici excepții pentru cei de la alte universități.

Această oportunitate dă șansa studenților de a ieși fața publicului, de a participa la concursuri și concerte mondiale.

Autor: Daniela Novac, studentă Anul III