Un elicopter s-a prăbușit peste o grădiniță din Ucraina: sunt victime

Un elicopter militar ucrăinean în care se afla întreaga conducerea a MAI-ului ucrainean s-a prăbușit în această diminieață peste o grădiniță în orașul Brovarî, rediunea Kiev. Cel puțin 18 persoane au decedat, dintre care 3 sunt copii. 

Potrivit șefului Poliției Naționale din Ucraina, Igor Klimenko, la moment se cunosc aproximativ 29 de răniți, dintre care 15 copii, cărora li se acordă toată asistența medical necesară. La rândul său, Ministrul Afacerilor Interne, primul adjunct al ministrului și secretarul de stat au decedat în urma accidentului, a spus Klymenko.

„Comisia va investiga motivele. Nu va dura 1-2 zile, pentru că cercetarea accidentului cu implicarea unui aparat de zbor necesită timp. Cred că se va crea o comisie de stat, care va include diverși experți în aviație. Vor investiga motivele pentru ceea ce s-a întâmplat și ce factori au influențat faptul că elicopterul a căzut”. A spus Iurii Ignat, purtătorul de cuvânt al comandamentului forțelor aeriene ale  Armatei Ucrainene.

Potrivit consilierului Ministerului Afacerilor Interne, Anton Herașcenko, anchetatorii vor stabili cauza tragediei. Actual există trei versiuni principale ale cauzelor prăbușirii elicopterului din Brovarî: sabotaj, defecțiune de echipament, încălcarea regulilor de siguranță.

Conducerea Republicii Moldova nu a rămas să treacă cu vederea acest eveniment. Astfel cu un mesaj de condoleanțe pentru Guvernul și poporul țării vecine a venit Prim-Ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița.

„Am aflat cu multă tristețe vestea prăbușirii unui elicopter în regiunea Kiev. Ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei și colegi de ai săi, precum și civili, inclusiv copii, au căzut victime acestei tragedii.

Adresez, în numele Guvernului Republicii Moldova și al meu personal, cele mai sincere condoleanțe Guvernului și poporului ucrainean. Sunt cu gândul la familiile îndoliate. Celor răniți le urez o recuperare rapidă.” A scris ministra pe pagina sa de facebook.

Accidentul sa produs pe fonul conflictului militar din Ucraina purtat de Federația Rusă din 24 februaria a anului trecut.

REDACTOR: Andrei Plămădeală