Top 5 must-read cărți ale anului 2023

Ar putea fi foarte dificil să alegi ce cărți noi să cumperi de la librăria locală. S-ar putea să fii șocat de unele dintre cărțile noi de care suntem complet îndrăgostiți după citirea noastră timpurie, totuși. Toată lumea poate găsi ceva aici, de la titlurile preferate de science-fiction până la thriller-uri și romanțe sfârâitoare. Stai confortabil pe canapea pentru că aceste cărți sunt pe cale să te încânte și pe tine.

  • „Foarte suspicios și nedrept de drăguț” de Talia Hibbert

Debutul  al Taliei Hibbert este primul roman al lui Nicola și David Yoon, cel mai drăguț cuplu din industria cărții și amprenta autorii de succes. Pentru fanii romanelor ei pentru adulți, este o lectură plăcută, dar cititorii mai tineri care nu au citit niciunul dintre celelalte bestselleruri ale ei se vor bucura să o descopere.

„O pură încântare. Această carte este o confirmare: nimeni nu face povești de dragoste ca Talia Hibbert.” — LEAH JOHNSON, autoarea bestseller-ului “ You Should See Me in a Crown and Rise to the Sun”

 

  • „Moștenitorul furat: romanul lui Elfhame” de Holly Black

În această duologie nou-nouță de Holly Black, însăși regina zânelor ne transportă în Elfhame pentru o poveste nou-nouță, cu Oak și Suren, care are loc la ani de la încheierea filmului The Queen of Nothing. În acest prim volum al unei noi duologii captivante de la autoarea cu bestselleruri numărul 1 din New York Times, Holly Black, călătoriți înapoi în lumea bogată a Elfhame, care este plină de intrigi, trădare și pasiuni periculoase.

„întunecat și captivant.” —Cosmopolitan Journal

 

  • „Vă rugăm să raportați eroarea aici” de Josh Riedel

Este un prim thriller distractiv și creativ. Aici îi oferă lui Josh oportunitatea de a-și transforma experiența anterioară de lucru la Instagram într-o poveste științifico-fantastică captivantă despre boom-ul tehnologiei și bug-urile mistice care te pot duce oriunde.

„Un riff neașteptat, inventiv și sincer despre romanul de la locul de muncă – realism startup cu o întorsătură multivers.” —Anna Wiener, autoarea cărții Uncanny Valley

 

  • „Începe din nou” de Emma Lord

Este o poveste memorabilă despre îndrăgostirea și începerea de la capăt. Prezintă un grup strâns de prieteni care se simt ca în familie, o călătorie de auto-descoperire care este înălțătoare. Da, cartea lui Emma Lord despre descoperirea vocii tale și îmbrățișarea eșecurilor vieții conține mai multe referințe la Taylor Swift decât poți număra.

“Dacă nu ai citit până acum un roman de Emma Lord, ai pierdut ceva spectaculos.” —Laura Hankin, autoarea cărții “A special place for women”

 

  • „Stone Cold Fox” de Rachel Koller Croft

Un thriller de debut perfect rău despre o femeie ambițioasă(Bea) care, după o viață înșelată alături de mama ei, vrea să-și lase trecutul întunecat în urmă și să se căsătorească cu moștenitorul uneia dintre cele mai bogate familii din țară.

“Cu o voce unică și mușcătoare, Rachel Koller Croft explodează pe scena thrillerului. Foarte interesant, Bea este cea mai mare devorătoare de bărbați.”—Julie Clark, autoarea bestsellerului New York Times a cărții “The lies I Tell”

AUTOR: Cătălin Bârlădeanu