Țară Mică – Cântec Mare: Muzica Anilor `60-80”

Moldovan National Youth Orchestra și familia Petrache îi invită pe toți cei interesați la o nouă ediție a proiectului ”Țară Mică – Cântec Mare: Muzica Anilor `60-80”, programată pe 10 februarie, în Palatul Național “Nicolae Sulac”. Această inițiativă reprezintă un tribut adus marelui artist Ștefan Petrache.

Ștefan Petrache, recunoscut ca un artist desăvârșit, a lăsat o amprentă definitorie în lumea muzicală a anilor 70-80, fiind considerat un reprezentant marcant al generației de aur. Dotat cu un har divin și o voce inconfundabilă, Petrache a abordat cu succes diverse genuri muzicale în proiecte precum Noroc, Contemporanul și, în final, formația sa proprie – Plai. La concertul din această ediție, 27 dintre cele 62 de compoziții semnate de Petrache vor fi interpretate de 50 de tineri muzicieni ai orchestrei de tineret. Printre acestea se regăsesc lucrări semnate de Mihai Dolgan, Oleg Milstein, Ion și Petre Aldea-Teodorovici, Valentin Dînga, Mircea Oțel, Liviu Știrbu, Anatol Chiriac, Anatol Dumitraș și Cornel Fugaru.

Soliștii invitați includ nume precum Cătălin Josan, Radu Dolgan, Nicu Țărnă, Vlad Fotescu și Gicu Cimbir. Invitați speciali vor fi Liviu Știrbu, Petre Toma, Lidia Botezatu și corul Voices Moldova. Proiectul a fost inspirat de Vitalie Corniciuc, realizatorul catalogului complet al creațiilor lui Ștefan Petrache.

Autor: Alina Mereuța