Studenții din Republica Moldova pot merge într-o vizită gratuită de studiu în Polonia

Fundațiile Leaders of Change și Borussia anunță despre deschiderea înscrierilor pentru programul de vizite de studiu în Polonia. Oportunitatea este destinată tuturor tinerilor motivați și activi din Republica Moldova și Ucraina.

Study Tours to Poland (STP) își propune să promoveze conexiunile interculturale oferind oamenilor din medii diverse posibilitatea să se întâlnească, să împărtășească experiențe și să construiască relații durabile. Participanții vor avea ocazia să cunoască despre poveștile de succes și provocările împărtășite de persoanele și instituțiile din Polonia.

STP este un program educațional intensiv de o săptămână și jumătate, la care participă tineri din mai multe țări ale lumii. În cadrul acestuia, participanții au posibilitatea de a dobândi noi cunoștințe și abilități, de a cunoaște persoane interesante și de a participa la diferite activități interactive.

Organizatorii spun că STP nu înseamnă doar dobândirea de noi experiențe, ci și împărtășirea propriei experiențe. Și, deși nu este prea mult timp pentru odihnă, petrecerea timpului liber împreună cu ceilalți participanți, cu organizatorii și cu voluntarii face posibilă cunoașterea mai îndeaproape a colegilor și colegelor din țările vecine și stabilirea de noi prietenii.

Cine poate participa

Participanții la STP sunt selectați pe bază de concurs. În cadrul acestui program se pot înscrie studenții care excelează atât în mediul academic, cât și în activități extracurriculare sau cei implicați activ în organizații publice/de tineret și în mișcări de voluntariat.

Candidatul/candidata trebuie să întrunească următoarele cerințe:
# să aibă cetățenia Republicii Moldova sau a Ucrainei;
# să locuiască și să studieze în instituții de învățământ superior situate în țările programului (Moldova și Ucraina) sau în alte țări precum: Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Germania, Letonia, Lituania, Polonia, România și Slovacia;
# să fie născut(ă) între 1 iulie 2001 și 31 decembrie 2005;
# să dețină un pașaport internațional valabil care să nu expire mai devreme de 30 septembrie 2024.

Despre perioada vizitei în Polonia

Vizitele de studiu urmează să aibă loc în perioada aprilie-mai 2024. Datele specifice sunt comunicate individual cu participanții acceptați. Durata călătoriei este de 11 zile.

Acceptarea și examinarea cererilor

Procesul de aplicare în cadrul programului STP este gratuit. Cererile candidaților sunt acceptate până pe 22 ianuarie 2024 inclusiv, până la ora 23.59. Fiecare dintre candidați va primi informații despre rezultatele concursului în mod individual până pe 22 februarie 2024 la adresa de e-mail specificată în cerere. Persoanele interesate, pot completa acest formular pentru a se înregistra.

Ce include programul

Organizatorii suportă toate cheltuielile pentru pregătirea și implementarea programului și, totodată, garantează:
#1. cazare la hostel/cămin (o cameră pentru câțiva participanți) în orașul în care se organizează vizita de program;
#2. trei mese pe zi (mic dejun, prânz, cină);
#3. asistență în obținerea unei vize gratuite pentru perioada de participare la STP;
#4. rambursarea parțială a cheltuielilor de călătorie în traficul internațional. Cheltuielile de călătorie care nu au fost aprobate nu vor fi rambursate.

Viză și alte cheltuieli

Organizatorii vor trimite o invitație fiecărui participant, pe baza căreia acesta are dreptul de a primi o viză gratuită la misiunile diplomatice poloneze pentru perioada de participare la STP.

Durata vizei este singura decizie a Consulului Republicii Polone în țara dată, organizatorii neavând posibilitatea și nici motivul să modifice o astfel de decizie.

# Organizatorii nu rambursează costurile suplimentare asociate cu obținerea vizei, de exemplu, deplasarea la consulat.

Cheltuieli legate de asigurările de sănătate: pentru a participa la program, este necesară prezența unei asigurări medicale pentru întreaga ședere în Polonia. Aceasta trebuie să ofere fonduri pentru tratament și spitalizare. Participantul acoperă costurile de asigurare în mod independent.

Înregistrarea

Cererea de participare la STP constă din două părți:
#1. prima parte – candidații transmit informațiile relevante despre ei (educație, activitatea pe care o desfășoare și așteptări de la participarea la STP);
#2. a doua parte – un sondaj social care servește la îmbunătățirea procesului de recrutare pentru participarea la program și la modernizarea programului în sine pentru viitorii participanți.

Pentru a parcurge ciclul complet de înregistrare, trebuie să completați ambele părți ale cererii.

Continuarea o citiți pe profesor.md.