Studenții de la USM, în vizită la Parlament. Au participat la ultima ședinț a Legislativului din sesiunea de primăvară-vară 2022

Studenții de la Universtiatea de Stat din Moldova au participat la ultima ședință Parlamentului din sesiunea de primăvară-vară 2022. Tinerii au asistat la dezbaterile pe marginea proiectelor legislative și au făcut cunoștință cu aleșii poporului, dar și cu activitățile din Parlament.
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a susținut un discurs la finalul sesiunii de primăvară, în care a făcut bilanțul activității parlamentare. În adresarea sa către plen, șeful Legislativului a declarat că această sesiune s-a desfășurat în una dintre cele mai dificile perioade nu doar din istoria Republicii Moldova, dar și a întregii regiuni, fiind marcată de mai multe crize concomitente declanșate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei.
Tradițional, sesiunea s-a încheiat cu intonarea Imnului de Stat de către soprana Tatiana Costiuc, Maestru în Artă, solista Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici”. Invitat special al ceremoniei de încheiere a sesiunii de primăvară a fost Corul Filarmonicii Regionale din Vinița, Ucraina, participant la proiectul european de promovare a solidarității cu Ucraina, care, prin muzică, a transmis un mesaj puternic de pace.
Studenții noștri au rămas impresionați de procesele legislative și au bifat o nouă experiență inedită în viața lor de studenți ai Universității de Stat din Moldova.

Potrivit Regulamentului Legislativului, Parlamentul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iulie.