Studentele USM- câștigătoare a concursului francofon Prix du Lauréat francophone des universités moldaves

Studentele USM, Cătălina CARAMAN și Mariana TARLAPAN, sunt câștigătoarele concursului național Prix du Lauréat francophone des universités moldaves, organizat de Biroul național AUF-Moldova. Acestea au efectuat în perioada 14 – 18 august, o vizită în capitala Franței, Paris adunând experiență și emoții de neuitat.

Acestea au fost implicate într-un program variat, au interacționat cu reprezentanți notorii ai instituțiilor franceze și francofone, cu sediul la Paris, au vizitat principalele obiective turistice și au efectuat o imersiune lingvistică și culturală în elegantele cafenele din capitala Republicii Franceze.

Experiența lor a început cu o vizită la sediul central al Agenției universitare a Francofoniei (AUF) din Paris, unde au participat la un atelier de dezvoltare a abilităților de redactare academică. De asemenea acestea au fost în vizită la Organizația Internațională a Francofoniei (OIF) unde au aflat despre obiectivele-cheie ale instituției, beneficiind de oportunitatea de a interacționa cu reprezentanții OIF. Aventura lor s-a încheiat la Ambasada Republicii Moldova în Franța cu explorarea expozițiilor din cadrul Cité des sciences et de l’industrie.

Cele două câștigătoare ale concursului au revenit acasă și mai motivate să răspundă la noile provocări francofone.

Reamintim că, acest concurs se înscrie în acțiunile de bază ale Biroului național AUF-Moldova și își propune să recompenseze eforturile celor mai buni studenți înscriși la una dintre formările francofone propuse de universitățile din Republica Moldova.

Adresăm sincere mulțumiri Biroului național AUF Moldova pentru eforturile constante în promovarea și susținerea proiectelor francofone.