Studentele Corina VULPE și Stela PARA au reprezentat Universitatea de Stat din Moldova la Colocviul tinerilor laureați francofoni din Europa centrală și orientală

Corina VULPE, studentă la Facultatea de Litere, Programul de studii Limba franceză și engleză, Științe ale Educației, și Stela PARA, studentă la Facultatea de Relații Internaționale, Științe politice și administrative și președinta clubului de dezbateri francofone VETOclub, au reprezentat cu succes Universitatea de Stat din Moldova la prima ediție a Colocviului tinerilor laureați francofoni din Europa centrală și orientală, desfășurat la Cluj-Napoca, România, desfășurată în perioada 02-04 iulie.

Evenimentul organizat de Direcția regională AUF – Europa centrală și orientală (AUF ECO) în colaborare cu Universitatea de Științe agricole și Medicină veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca, a reunit tineri din 13 țări pentru a discuta provocările de mediu și sociale și a promova inițiative durabile.

În cadrul acestui eveniment, Corina și Stela au participat activ la diverse activități și sesiuni, inclusiv :

  • Activități științifice: studentele au luat parte la prezentări și discuții pe teme de dezvoltare durabilă.
  • Ateliere practice de lucru în echipă: acestea au colaborat cu alți tineri din regiune pentru a dezvolta proiecte inovatoare și sustenabile.
  • Descoperirea de proiecte și inițiative durabile: Corina și Stela au explorat diverse inițiative de succes în domeniul durabilității.
  • Prezentarea proiectelor: în ultima zi a colocviului, studentele noastre și-au prezentat proiectele în fața unui juriu format din reprezentanți ai companiilor locale, mediului universitar și comunității francofone.

Una dintre componentele esențiale ale colocviului a fost formarea în managementul proiectelor, susținută de Vincent HOOPER, coach în managementul proiectelor și doctorand în administrație la ESG UQAM | École des sciences de la gestion, Montreal, Quebec. Studentele au învățat să definească o viziune comună, să înțeleagă mediul proiectului, să identifice impactul acestuia, să creeze o strategie de comunicare și să propună acțiuni pentru asigurarea durabilității proiectului. Felicitări studentelor pentru prestanța și aportul lor semnificativ la acest eveniment important.

Adresăm mulțumiri organizatorilor – Direcția regională AUF ECO – pentru reușita acestui eveniment și pentru oportunitatea oferită studenților noștri.

sursa: usm.md