Se cunosc finaliştii Selecţiei Naţionale Eurovision 2024. Vezi cine continuă lupta pentru a reprezenta Moldova la acest show muzical

11 interpreți continuă lupta pentru un bilet la Malmö, Suedia, unde urmează să aibă loc Eurovision Song Contest 2024 (ESC). Finaliștii etapei naționale Eurovision 2024 au fost selectați sâmbătă, 13 ianuarie, în urma audițiilor live, titrează moldova1.md.

1. Natalia Barbu – „In the middle”
2. Valeria Pasha – „Anti-Princess”
3. Iulia Teleuca – „Runaway”
4. Catalina Solomac – „Fever”
5. OL –  „No Time No Space”
6. Julea Viola – „Light Up”
7. Reghina Alexandrina – „Contrasens”
8. Victor Gulick – „Fever”
9. Nicoleta Sava – „Bravo”
10. Sasha Letty –  „DNA”
11.Y-Limit – „REVOLUTION”

Potrivit TRM, criteriile de apreciere a pieselor au fost: linia melodică, originalitatea piesei şi interpretarea. Juriul a acordat puncte de la 0 la 12 pentru fiecare melodie din etapa audiţiilor live. Participanţii urmează să evolueze în Finala Naţională de pe 17 februarie, cu un show complet, care va include conceptul coregrafic şi costumele scenice. În cadrul Finalei Naţionale, punctajul va fi oferit în proporţie de 50% de către juriu şi 50% de către telespectatori.

Concurentul sau formaţia care va acumula cel mai mare punctaj, va reprezenta Republica Moldova la Malmö, Suedia, unde se va desfăşura cea de-a 68-a ediţie a Eurovision Song Contest.