,,Salvador Dali geniu sau nebun?’’ – o seară de creație despre surrealistul spaniol

O seară de excepție despre unul dintre cei mai măreți pictori ai secolului său – surrealistul spaniol Salvador Dali într-un atelier de creație ,,Salvador Dali, geniu sau nebun?” organizat de către studioul de arte „Семь цветов счастья” cu susținerea vinăriei Castel Mimi.

În cadrul lecției, ghidul Fiodor Evstigneev, a povestit despre cum pictorul a devenit surrealist a tuturor timpurilor și popoarelor și modul în care a anticipat principalele evenimente ale artei secolului XXI, despre cum femeile, rinocerii, cârjele și melcul se potriveau în capul unui mistificator care iubea sa doarmă, de ce pictorul portretiza visele, despre relația sa cu Gala și despre o altă viață a sa.

,,Salvador Dali este un artist unic și în perioada actuală este foarte important ca oamenii să cunoască lucruri interesante la acest subiect, deoarece ne aflăm într-o perioadă a schimbărilor și este esențial să cultivăm lucrurile bune”, a mărturisit Inga Orehova, art-terapeut și psiholog.

Fiecare participant a avut ocazia sa creeze tablouri în stilul lui Salvador Dali sub îndrumarea artistei Inga Orehova.

“Artistul putea adesea să expună gânduri aprinse care ar putea supăra un alt om. De fapt, el putea fi numit și un bufon de Shakespeare care își putea permite sa spuna multe lucruri si sa patrunda în adancurile unei idei într-o forma comică”, a notat Fiodor Evstigneev, ghid istoric.

În continuare studioul de arte planifică lansarea altor seri de creație despre Pablo Picasso, Van Gogh, Claude Monet ș.a.

AUTOR: Maria Doagă