SALON MUZICAL „N-oi uita vreodată, dulce Bucovină”. Armonii cernăuțene

Biblioteca Națională a Republicii Moldova invită doritorii la ședința Salonului muzical, organizată în parteneriat cu Societatea „Doamnele Române”, în cadrul căreia vor fi lansate cartea „Veșnic adăpost al ființei noastre”, semnată de jurnalista și scriitoarea înflăcărată din Cernăuți Maria TOACĂ și a CD-ului „Cred în fericire” al interpretei de muzică folk și radio jurnalistei Carolina JITARU.

Cartea „Veșnic adăpost al ființei noastre”, autor Maria TOACĂ, publicată în Colecția Biblioteca Societății „Golgota” a Românilor din Ucraina, este despre un Eminescu altfel, viu și vital pentru românii de pe pământul înstrăinat ca aerul și credința în Mântuitor. O carte „puternică, zguduitoare, carte de iubire sinceră, intensă pentru Eminescu, nu ocolește dureroasa întrebare: „Oare numai când suntem înstrăinați într-o lume mai bună sau când ne pomenim în pericol de moarte avem nevoie de acest veșnic adăpost, care pentru noi este Mihai Eminescu?”, menționează   Doina CERNICA  (Suceava).

Albumul muzical „Cred în fericire” este un CD de pionierat, care include cântece pe versurile poeților români din regiunea Cernăuți, interpretate de Carolina JITARU, redactor și comentator politic la Radio Ucraina Internațional, Redacția emisiuni în limba română. Reprezintă comunitatea românească și în muzica ucraineană din ținut.

Participă: Arcadie SUCEVEANU, Maria ILIUȚ, Mihai MORĂRAȘ, Vasile ȘOIMARU, Petru HADÂRCĂ, Zina IZBAȘ, Luminița DUMBRĂVEANU, Adela MATEEVICI, Dinu MATVIEVICI și alte personalități marcante.

Moderatori: Diana VĂLUȚĂ și Carolina JITARU.

Parteneri media: Radio România Internațional, Radio Ucraina Internațională.

Evenimentul va avea loc la 9 decembrie 2023, ora 14:00, Sala de conferințe „Alexe Rău”,                                blocul central, (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”).