România CONDAMNĂ vandalizarea cimitirului din localitatea Fălești, dedicat Eroilor Români căzuți în cel de-al doilea Război Mondial

Ambasada României în Republica Moldova s-a autosesizat în legătură cu vandalizarea cimitirului din localitatea Fălești, dedicat Eroilor Români căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial. 

Ambasada condamnă cu fermitate acest act iresponsabil și provocator și își exprimă încrederea că autoritățile competente din Republica Moldova vor lua măsuri ferme și imediate de identificare și tragere la răspundere a făptașilor.

Intre Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova a fost semnat, la 3 martie 2012,  Acordul privind regimul juridic al mormintelor  de război românești situate pe teritoriul Republicii Moldova, prin care este reglementată protejarea mormintelor de război româneşti şi dreptul la odihnă veşnică al militarilor români căzuţi în luptă şi al victimelor civile române ale războiului.

În cimitirul de la Fălești sunt înhumați peste 300 eroi căzuți in cel de-al Doilea Război Mondial, majoritatea fiind de origine din raionul Fălești.