Revista „Limba Română” a împlinit 33 de ani. Biblioteca Națională a Republicii Moldova i-a dedicat o expoziție tematică

O expoziție-retrospectivă a celor 33 de ani ai revistei „Limba Română” a fost deschisă la Chișinău. Gazda evenimentului – Biblioteca Națională – propune publicului o selecție de proze, articole și recenzii ale marilor scriitori, filologi și istorici care și-au adus aportul la propășirea limbii române.

Revista de știință și cultură „Limba Română” și-a asumat din start sarcina de a contribui la revigorarea limbii române, la repunerea în circuit a valorilor culturale românești interzise în Basarabia timp de o jumătate de secol.

Pe parcursul a trei decenii a fost publicat un volum impresionant de studii, articole, comunicări, documente, recenzii, constituind o importantă sursă de informare privind identitatea națională, lingvistică și culturală a românilor basarabeni.

„Contribuția adusă de revista ”Limba Română” în promovarea valorilor identitare, culturale, lingvistice și educaționale din Republica Moldova este esențială. Activitatea revistei, de rând cu inițiativele susținute de minister – Programul Lectura Central, Cartea Deschisă, saloanele internaționale de carte, se înscriu în șirul evenimentelor de promovare a lecturii în limba română. Sper că în anii următorii să putem susține activitatea revistei prin noul program de finanțare a revistelor culturale.” – a declarat secretarul de stat, Andrei Chistol, prezent la eveniment.

Revista de știință și cultură „Limba Română” a fost lansată în primăvara anului 1991 la Chișinău, când teritoriul dintre Prut și Nistru se mai afla în componența imperiului sovietic.