Peste 600 de profesori din centrele de excelență, colegiile și școlile profesionale din țară își vor dezvolta competențele în cadrul programului național „Investim în profesori”. Ministerul Educației și Cercetării a alocat circa un milion de lei pentru extinderea programului în învățământul profesional tehnic.
Cursurile de formare continuă vor fi organizate în cadrul a opt instituții: Centrul de Excelență în Informatică și Tehnologii Informaționale (338 de profesori); Centrul de Excelență în Economie și Finanțe (82 de profesori); Centrul de Excelență în Construcții (50 de profesori); Centrul de Excelență în Industria Ușoară (44 de profesori); Centrul de Excelență în Educație Artistică ,,Ștefan Neaga” (37 de profesori); Centrul de Excelență în Transporturi (31 de profesori); Centrul de Excelență în Servicii și Prelucrarea Alimentelor (21 de profesori) și Centrul de Excelență în Energetică și Electronică (17 profesori).
Tematicile formărilor au fost propuse de instituțiile de învățământ profesional tehnic, astfel ca să răspundă necesităților actuale ale cadrelor didactice. Prin urmare, acestea vor avea acces la instrumente inovative pentru desfășurarea activităților educaționale la disciplinele fundamentale și de specialitate.
De exemplu, profesorii Centrului de Excelență în Informatică și Tehnologii Informaționale vor organiza un curs amplu de dezvoltare a competențelor digitale, care se va desfășura în patru localități din țară, formatorii de la Centrul de Excelență în Construcții vor preda despre utilizarea materialelor ecologice, a deșeurilor și a metodelor sustenabile în domeniul construcțiilor și eficienței energetice, iar cei de la Centrul de Excelență în Transporturi vor instrui profesorii despre tehnologia automobilelor hibride și electrice.
Prima etapă a Programului național „Investim în profesori” a fost lansată la începutul lunii noiembrie, curent, pentru circa 3000 de cadre didactice din 90 de școli. În acest sens, din bugetul de stat au fost alocate 6 milioane de lei.