Profesorul american Steven Youngblood va preda “jurnalism de pace” studenților de la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării

Rectorul USM, Igor Șarov și decanul Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării (FJȘC), Victoria Bulicanu, au avut astăzi, 11 septembrie, o întrevedere cu Steven Youngblood, profesor universitar în cadrul Park University, Missouri, Statele Unite ale Americii.

Pe parcursul anului de studii 2023-2024, profesorul american va desfășura activități de predare în domeniul Jurnalismului de pace, la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, prin intermediul programului internațional de schimb academic Fulbright.

În cadrul întrevederii au fost discutate perspective de dezvoltare a proiectelor de colaborare cu USM în domeniul promovării drepurilor jurnaliștilor și a libertății presei, combaterii dezinformării și asigurării accesului la informații publice.

Rectorul USM l-a asigurat pe profesorul Steven Youngblood de întreaga susținere a comunității universitare în activitățile sale la USM, subliniind că pentru instituția noastră este importantă preluarea bunelor practici de predare de la specialiștii din afară țării.