Prizoniera propriei povestiri. Istoria lui Gypsy Rose Blanchard

Gypsy Rose Blanchard este o femeie din SUA care a fost condamnată pentru complicitate la uciderea mamei sale, Clauddine „Dee Dee” Blanchard, în 2015. Gypsy Rose a crescut cu mama ei, care a susținut că are o serie de afecțiuni medicale grave, inclusiv leucemie, distrofie musculară și probleme de vedere, epilepsie, apnee de somn, deficit de auz, probleme cardiace, probleme renale, intoleranță la lactoză de asemenea alergii multiple. Drept urmare, Gypsy Rose a folosit un scaun cu rotile, a folosit un tub de alimentare și a fost supusă mai multor intervenții chirurgicale.

Gypsy Rose, numele acesteia este cunoscut de întreaga americă. Istoria sa tragică a inspirat la crearea a documentare cum ar fi „Mommy Dead and Deareast” (2017), „Gypsy’s Revenge” (2018) și „The Prison Confessions of Gypsy Rose Blanchard” (2024), dar și un mini serial alcătuit din 8 episoade numit „The Act”, unde este ecranizată istoria lui Gypsy Rose.

Copilăria – cum a început totul

Gypsy Rose Blanchard s-a născut pe 27 iulie 1991, în Lafayette, Louisiana, la Clauddine „Dee Dee” Blanchard și Rod Blanchard. Părinții ei au divorțat când ea era mică, iar Dee Dee a crescut-o singură. Copilăria lui Gypsy Rose a fost una de izolare și abuz. A fost ținută izolată de alți copii și a fost forțată să îndure proceduri medicale dureroase și inutile. Dee Dee a controlat, de asemenea, toate aspectele vieții lui Gypsy Rose, inclusiv ceea ce mânca, ce purta și cu cine putea vorbi.

Fraudarea diagnosticurilor

Dee Dee Dee și Gypsy au ajuns în Springfield, Missouri, susținând că au fugit de distrugerile provocate de uraganul Katrina în New Orleans, în 2005. Potrivit autorităților, acest lucru a oferit o acoperire pentru lipsa dosarelor medicale ale lui Gypsy, despre care Dee Dee a spus că au fost pierdute în timpul furtunii.

De asemenea, ea nu a ținut-o pe Gypsy prea mult timp sub îngrijirea unui singur medic, i-a dat medicamente pentru a imita simptomele bolilor pe care pretindea că Gypsy le avea și a ras-o în cap pentru a părea că face chimioterapie.

Un motiv cheie pentru înșelăciunea de ani de zile a lui Dee Dee Dee, cred anchetatorii, a fost reprezentat de bani.

În timp ce locuiau în Springfield, mama și fiica au primit numeroase donații mari, inclusiv o casă de la Habitat for Humanity și excursii plătite la Disney World.

Tentativa eliberării

În documentarul „The Prison Confessions of Gypsy Rose Blanchard”, Gypsy povestește că  a încercat să scape de controlul mamei sale. Aceasta avea 19 ani când a încercat să evadeze și să se adăpostească în casa unei cunoștințe din online. Acesta i-a trimis un mesaj în care i-a spus că poate să acționeze și că aceștia vor fugi împreună – „și el mi-a trimis un mesaj în care a spus că seara aceasta este cea în care noi fugim împreună”(Gypsy Rose în „The Prison Confessions of Gypsy Rose Blanchard”). În ciuda încercărilor mama acesteia, Dee Dee a găsit-o și a „ademenit-o” înapoi acasă. Gypsy i-a afirmat mamei sale că acesta știe că are 19 ani și că ea se poate afla acolo (ascasă) doar dacă dorește. Mama sa a legat-o de pat și i-a distrus toate dispozitivele electronice. În urma acestui incident Gyspy a conștientizat că e nevoită să evadeze cât mai curând.

Noaptea în care totul a luat sfârșit

În noaptea de 14 iunie 2015, Gypsy Rose Blanchard și-a convins iubitul online, Nicholas Godejohn, să o ucidă pe mama ei, Clauddine „Dee Dee” Blanchard. Gypsy i-a și înregistrat  un tur al casei ca acesta să cunoască în prealabil calea către camera mamei sale Dee Dee.

Gypsy Rose a fost prezentă la crimă, dar nu a participat direct, aceasta se ascundea în baia camerei. După ce Godejohn a comis crima, cei 2 au fugit de la fața locului. A doua zi, Gypsy Rose și Godejohn au fost arestați. Au fost acuzați de crimă de gradul întâi și complicitate la crimă de gradul întâi, respectiv.

În 2016, Godejohn a fost găsit vinovat de crimă de gradul întâi și condamnat la închisoare pe viață. Gypsy Rose a pledat vinovată de complicitate la crimă de gradul doi și a fost condamnată la 10 ani de închisoare.

Gypsy Rose a fost eliberată din închisoare în decembrie 2023. Acum locuiește într-o casă asistată și lucrează la o carte despre viața ei.

REDACTOR: Irina Vavulea