Primul eveniment despre aplicarea tehnologiilor Web3 în educație a avut loc la Chișinău

Studenți și profesori de la universitățile din Republica Moldova s-au adunat la Mediacor pentru a descoperi, din primă sursă, cea mai nouă versiune a Internetului – Web3 ce revoluționează sistemul de navigare și experiența utilizatorilor, prin ce diferă de precedentele Web2 și Web1 și cum poate îmbunătăți calitatea studiilor în Moldova.

Mentorii, Meg Riordan și Michael Littig, sunt experți internaționali care au venit la Chișinău de la 2 companii din SUA, specializate în concepte ce includ Web3, Blockchain și NFT. Michael Littig este Director de Programe în compania The Hug – o platformă cu proiecte NFT și o serie de programe educaționale și de mentorat pentru artiști, și co-fondator Zuckerberg Institute – platformă de mentorat care crește antreprenori.

Meg Riordan este Directoare pe procese educaționale la The Possible Zone – organizație specializată în antreprenoriat și învățarea la locul de muncă pentru a promova echitatea economică. Meg Riordan are o experiență de mai bine de 25 de ani în învățământ și ghidează liderii în planificarea lor strategică, facilitează învățarea profesională în școli și oferă instruire în leadership pentru traineri.

Timp de 4 ore, cei 2 mentori din SUA au explicat conceptele de descentralizare, co-ownership, NFT, au vorbit despre identitatea creatorilor online și protejarea ei, despre puterea comunităților și posibilitățile de colaborare în era Web3.

Evenimentul a adus împreună profesori și studenți, care au lucrat, în grupuri, la soluționarea potențialelor probleme în care pot fi aplicate tehnologiile noii generații de Internet.

Future Education for Web3 este primul din seria de 3 evenimentele despre Web3 și Blockchain, planificate în perioada 21-25 septembrie la Chișinău. Activitățile sunt organizate de Proiectul Tehnologiile Viitorului, cu susținerea USAID și Suedia, YEP! Moldova.