Presa din diasporă, în atenţia studenţilor de la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării

Mass-media de limbă română din diasporă a fost subiect de discuţii, marţi, în cadrul unei lecţii de profesionalizare de la Universitatea de Stat din Moldova, invitată fiind Liuba Sârbu, poetă, redactor-şef al unei reviste pentru copii din Canada, „Pici voinici”. Evenimentul a avut loc în contextul sărbătoririi celor 76 de ani de la fondarea USM.

Liuba Sârbu a declarat în cadrul evenimentului că această revistă pentru copii, în limba română, este singura de acest gen în diasporă. „Sunt un șir de reviste în toată diaspora românească, în diferite țări, dar nu abordează teme asemeni revistei „Pici Voinici”. Noi colaborăm cu scriitori care se axează pe literatura pentru copii, de la noi, din România, dar şi cu cei din diasporă”, a spus Liuba Sârbu.

Organizatorul acțiunii, lectorul universitar, Ecaterina Deleu a remarcat importanța unor asemenea întâlniri pentru studenții Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării.

La discuţii au participat studenţii din anul I, Facultatea Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării (programul Jurnalism şi procese mediatice, precum şi cei de la programul Comunicare).

Din echipa de redacţie mai fac parte scriitorul Doru Ciocanu (Canada), artistul plastic Lică Sainciuc (Republica Moldova) etc. Activitatea de editare a revistei „Pici voinici” („Enfants braves”) a fost reluată după o pauză de câţiva ani. Revista reuneşte în paginile sale lucrările (poeme şi fragmente de proză) scriitorilor de referinţă din Republica Moldova şi România, precum şi din diasporă.