Peste 100 de profesori din țară au absolvit programele de formare continuă oferite de USM

110 cadre didactice din țară au absolvit cursurile de formare continuă în domeniul Științe ale  Educației / Formarea profesorilor pe parcursul anilor de studii 2021-2023 la 10 specialități: Limba și literatura română, Limba franceză, Limba engleză, Istorie, Geografie, Chimie, Fizică, Matematică, Informatică, Biologie, oferite de USM.

Prezent la ceremonia de înmânare a certificatelor, rectorul USM, Igor ȘAROV, a adresat felicitări studenților și profesorilor de la Facultatea de Istorie și Filosofie, Facultatea de Litere, Facultatea Matematică și Informatică, subliniind importanța investiției în educație și în învățarea pe tot parcursul vieții, care este un element esențial în dezvoltarea sistemului educațional din țară, în contextul parcursului european al țării noastre.

Profesorul Anatol Petrencu, a felicitat absolvenții și a atras atenția asupra rolului cadrelor didactice în formarea viitoarei generații de cetățeni, lucru complex în contextul provocărilor și schimbărilor din societate.

Șefa Centrului de Resurse pentru Formare Continuă, Tatiana Turchină, a felicitat absolvenții și a menționat că una dintre responsabilitățile cadrelor didactice este marea provocare de a forma noi competențe de viață, precum ar fi autonomia, autodisciplina, adaptabilitatea, comunicarea și de a construi designul minții elevilor, legat de materia pe care o predau. Pentru a reuși să fie profesori buni în era tehnologiilor, este absolut necesar să îmbrățișezi învățarea pe tot parcursul vieții ca și vector al devenirii și schimbării.

Detalii citiți pe usm.md.