Pasionații de anime se adună la Mediacor: Atelier cu expert Japonez

Iubitorii de manga și anime din Moldova s-au adunat la Mediacor pentru un atelier de animație japoneză, condus de un expert japonez. Comunitatea a explorat discuții despre piața animației japoneze, tendințele globale și inovațiile.

Takumi Furusato, Directorul Operațiunilor și Șeful Diviziei de Conținut Media al companiei japoneze de animație LUDiMUS Inc., a condus lecția deschisă. Furusato a abordat subiecte care variau de la cel mai longeviv personaj la istoria producțiilor animate, captivând publicul cu insight-uri intrigante. Un moment memorabil a fost o referință la „nattō”, un preparat tradițional japonez făcut din boabe de soia fermentate, care a stârnit curiozitatea participanților.

În timpul copilăriei, mulți fani ai anime-urilor au fost atrași de producțiile Studio Ghibli, fiind surprinși să descopere că acest studio este unul dintre cele cu cei mai puțini angajați în comparație cu altele de aceeași producție și vizibilitate.

În plus, Tokyo este considerată capitala anime-urilor, găzduind cel mai mare număr de companii de animație. În total, 811 studiouri în metropolă produc sute de anime-uri anual.

Expertul urma să călătorească la București pentru a susține un atelier similar pentru publicul român.

În timpul discuției, reprezentantul companiei japoneze de animație a oferit o retrospectivă asupra producțiilor care au avut un impact semnificativ asupra lumii anime și manga. Iată o listă cu câteva dintre producțiile recomandate menționate de Takumi Furusato pentru vizionare: Laputa: Castle in the Sky, Ghost in the Shell, Neon Genesis Evangelion, The Girl Who Leapt Through Time, Voices of a Distant Star, Devilman Crybaby.

Autor: Mihaela Delepeev, studentă Anul III