Opt studenți de la USM vor participa la Universitatea de Vară francofonă „Relații internaționale”

Opt studenți francofoni de la Universitatea de Stat din Moldova au fost selectați să participe la Universitatea de Vară francofonă „Relații internaționale” / Université d’été francophone „Relations Internationales”.

Sub egida Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF) și în parteneriat cu Universitatea Politehnica din București, evenimentul va avea loc la București, în perioada 1-5 iulie și va oferi participanților posibilitatea să abordeze teme, precum: relațiile internaționale, Francofonia, diplomația, egalitatea de gen, dezvoltarea durabilă și inteligența artificială.

Totodată, studenții vor putea explora Bucureștiul și atracțiile turistice din Transilvania. Felicitări studenților noștri: • Gabriela Vicol, Daniela Popa, Ionela Panfilii și Nicoleta Vieru de la Departamentul de Traducere, Interpretare și Lingvistică aplicată (TILA) al Facultății de Litere. Mihai Mădălina, Vascan Olivia și Alexandru Bordos de la Filiera francofonă a Facultății de Drept. Stela Para de la Facultatea de Relații internaționale, Științe politice și administrative (FRIȘPA), specialitatea Relații internaționale.

Participarea la acest eveniment va deschide noi orizonturi pentru dezvoltarea academică și profesională a studenților, iar la întoarcere, aceștia vor împărtăși experiențele lor cu colegii și profesorii. Adresăm mulțumiri profesorilor care au acompaniat studenții în această experiență, Organizației internaționale a Francofoniei (OIF) și Universității Politehnica din București pentru inițiativă și susținerea oferită. Mulțumim, de asemenea, Biroului național AUF Moldova pentru intermedierea eficientă a acestei acțiuni.