Oficiul de Educație pentru Drone din cadrul Facultății de Fizică și Inginerie a Universității de Stat din Moldova continuă să formeze noi generații de formatori naționali

Cursanții ediției a VIII – a, a cursului de formare profesională la programul „Robotică și mecatronică (Educație pentru Drone (eDrone))”, au primit ieri, 04 septembrie, certificatele de perfecționare.

Certificatele au fost înmânate în cadrul unei ceremonii festive, la care au participat Otilia Dandara, prim-prorector USM, Veaceslav Sprincean, șef al Oficiului Educație pentru Drone (eDrone)) USM, precum și cadrele didactice – formatori naționali. Prim-prorectorul USM, Otilia Dandara i-a felicitat pe absolvenți cu ocazia finalizării cursurilor de formare profesională, îndemnându-i să implementeze în practică cunoștințele dobândite. Absolvenții au mulțumit corpului didactic și conducerii Facultății de Fizică și Inginerie pentru oportunitățile de studii și dezvoltare personală de care s-au bucurat la USM.

La baza organizării acestor cursuri, precum și al Oficiului Educație pentru Drone (eDrone), s-a aflat proiectul Erasmus+ „Educational for Drone (eDrone)”, implementat la USM, în perioada 2016-2020, fiind unul dintre cele mai inovative proiecte pe plan național în Moldova, Georgia, Armenia și Belarus, http://www.edroneproject.org.

Obiectivul principal al proiectului eDrone reprezintă oferirea instituțiilor de învățământ superior din aceste țări partenere instrumente eficiente pentru a înființa centre moderne de educație în domeniul dronelor, pentru transferul de cunoștințe în timpul cursului de formare profesională în domeniile tehnologiei și caracteristicilor mecanice ale dronelor, echipamentelor de detectare, prelucrarea computerizată și utilizarea practică a informațiilor colectate, precum și armonizarea legislațiilor naționale care reglementează utilizarea dronelor de către profesioniști.