Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală găzduiește expoziția de desene „Redu, refolosește, reciclează – Un mediu curat pentru generațiile viitoare”

La Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală (MNEIN) a fost inaugurată expoziția „Redu, refolosește, reciclează – Un mediu curat pentru generațiile viitoare”, organizată de A.O. EcoContact în parteneriat cu instituția, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului. Evenimentul a adus în atenția publicului lucrările elevilor câștigători ai concursului „Justiție Verde”, desfășurat în cele șapte raioane țintă ale proiectului.

foto: Expoziție de desene la MNEIN

Expoziția prezintă desenele elevilor din clasele gimnaziale și liceale, care au fost selectați câștigători în cadrul concursului organizat între 1 martie și 22 aprilie. Scopul principal al acestui eveniment este de a reflecta opinia elevilor despre protecția mediului, a sensibiliza și motiva publicul să adopte un stil de viață mai ecologic.

La inaugurare, vicepreședinta Comisiei Mediu, Climă și Tranziție verde din Parlamentul Republicii Moldova, Mariana Cușnir, a subliniat necesitatea promovării culturii ecologice și educației tinerilor cu privire la problemele de mediu și soluțiile pentru prevenirea acestora.

Secretarul general al Ministerului Mediului, Petru Tataru, a evidențiat progresele înregistrate în domeniul protecției mediului în Republica Moldova, menționând importanța responsabilizării tuturor sectoarelor prin adoptarea Legii privind acțiunile climatice.

În cadrul evenimentului, Thomas Alveteg, Vice-șeful Secției Cooperare pentru Dezvoltare de la Ambasada Suediei în Chișinău, a vorbit despre sprijinul Suediei pentru creșterea conștientizării ecologice și angajamentul cetățenilor în Moldova, subliniind colaborarea internațională pentru îmbunătățirea mediului și stabilitatea regională.

foto: Inauurarea oficială a expoziției de desene la MNEIN

Directorul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, Petru Vicol, a apreciat mesajele puternice transmise de copii prin desenele lor și a subliniat responsabilitatea de a lăsa generațiilor viitoare o societate educată, un mediu curat și zone naturale protejate.

Expoziția este deschisă publicului începând cu data de patru iunie, iar toți cei interesați sunt invitați să admire desenele și să se alăture eforturilor de promovare a unui mediu sănătos și durabil în Republica Moldova.

AUTOARE: Patrisia Ciobanu, stagiară Unda Liberă