Moldovenii, îndemnați să renunțe la focurile de artificii în noaptea de revelion

Moldovenii sunt îndemnați să renunțe la focurile de artificii în perioada sărbătorilor de iarnă. Articolele pirotehnice sunt periculoase nu doar pentru oameni, dar și pentru mediul ambiant, susțin reprezentanții Guvernului.

Cu acest mesaj a venit purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, după ședința de astăzi a Cabinetului de miniștri.

Autoritățile fac apelul către toți cetățenii, dar și către agenții economici. Decizia are drept scop protejarea sănătății publice, a siguranței animalelor de companie, a păsărilor, precum și reducerea poluanților în mediul ambiant. Focurile de artificii, deși sunt un spectacol vizual atrăgător, prezintă mai multe riscuri semnificative. Acestea pot provoca răni grave oamenilor, cât și animalelor”, a mai menționat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

De asemenea, Vodă a atras atenția asupra faptului că substanțele chimice și particulele fine eliberate în aer în timpul detonării focurilor de artificii contribuie la poluarea aerului, afectând calitatea acestuia și având impact negativ asupra sănătății respiratorii a populației.

Respectiv, rugămintea este să ne abținem în această perioadă de la utilizarea masivă a acestora”, s-a adresat Daniel Vodă.

Moldovenii, în același timp, sunt îndemnați să adopte alternative mai sigure și mai ecologice pentru a celebra sosirea noului an.

Printre acestea se numără spectacolele de lumini led, proiecții laser sau participarea la evenimente culturale și muzicale”, a sugerat Daniel Vodă.