Ministrul Educației Dan Perciun, de vorbă cu tinerii din Moldova. Eveniment organizat de proiectul „Cariera Mea” ARTICO

Asigurarea calității educației, inovațiile în procesul de predare-învățare sau studiile digitalizate vs. cele clasice – sunt doar câteva dintre subiectele care vor fi abordate în cadrul unui dialog cu ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, și tinerii din Republica Moldova. Întâlnirea va avea loc pe data de 17 ianuarie, începând cu ora 16:00, în cadrul proiectului „Cariera Mea”, Centrul Republican pentru Copii și Tineret (ARTICO).

Cele mai importante subiecte de discuție vor fi: dezvoltarea politicilor în domeniul educației, programele și inițiativele din acest sector pentru toatele ciclurile de studii din țară. De asemenea, se va aborda și aspectul privind responsabilitatea fortificării și implementării strategiilor educaționale, coordonării sistemului de învățământ, elaborării curriculumului școlar, dar și sprijinirii instituțiilor de învățământ și facilitării accesului la o educație de calitate pentru toți.

O temă importantă va fi și digitalizarea sistemului educațional din țară, dar și cum poate fi integrată Inteligența Artificială în procesul de predare-învățare.
Evenimentul este destinat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 25 de ani și toți participanții vor avea oportunitatea de a adresa întrebări și de a afla mai multe informații de la ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun.

Pentru a participa, tinerii sunt îndemnați să completeze formularul de înregistrare disponibil la https://forms.gle/JWKJ2cDF6vkYN87JA. Pentru mai multe detalii, persoana de contact este Vasile Lipcean, accesibil la numărul de telefon 061177830 sau prin e-mail la vasile.lipcean@artico.md.

Locul evenimentului este Centrul Republican pentru Copii și Tineret (ARTICO) din mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare 169.

Unda Liberă este partener media al evenimentului.