Ministerul Educației și Asociația ,,Adfaber” lansează un concurs pentru selectarea formatorilor pentru Programul ,,Eroii Internetului”

Ministerul Educației și Cercetării în parteneriat cu Asociația ,,Adfaber” au anunțat lansarea unui concurs dedicat selectării formatorilor pentru implementarea Programului ,,Eroii Internetului”. Acest program are ca obiectiv principal educarea cadrelor didactice în domeniul siguranței online și furnizarea de resurse esențiale pentru protejarea copiilor în mediul virtual.

Formatorii selectați vor avea oportunitatea de a participa la un curs de formare online, structurat în cinci module, fiecare având o durată de o oră. Cursul va fi desfășurat în luna martie, iar data exactă va fi comunicată ulterior.

Printre responsabilitățile formatorilor se numără informarea profesorilor despre Programul ,,Eroii Internetului” și resursele disponibile pe platforma online, susținerea prezentărilor în instituțiile de învățământ și oferirea de suport pentru organizarea lecțiilor despre siguranța în mediul online.

Pentru a se înscrie în concurs, persoanele interesate trebuie să completeze un formular până la data de 29 februarie 2024, accesând link-ul disponibil pe site-ul Programului ,,Eroii Internetului”. În cadrul formularului, candidații sunt invitați să-și expună intenția de participare și să ofere detalii despre experiența lor anterioară în calitate de formatori.

Programul ,,Eroii Internetului” este dezvoltat de Google.org în colaborare cu iKeepSafe și are ca scop dotarea cadrelor didactice cu instrumente utile pentru a preda elevilor noțiuni esențiale despre siguranța online. Materialele incluse în program abordează subiecte precum cyberbullying, furtul de identitate, manipulare și fake news, oferind totodată proiecte de lecții și activități adaptate nevoilor actuale ale mediului educațional.

Ministerul Educației și Asociația ,,Adfaber” încurajează toți cei interesați să se alăture acestei inițiative globale și să contribuie la pregătirea cadrelor didactice în ceea ce privește siguranța copiilor în mediul online.

Autor: Daniela Novac, studentă Anul III