Maia Sandu, la 3 ani de mandat: „Mai avem pași importanți de făcut și mă angajez să continui, dacă îmi veți oferi încrederea pentru un nou mandat”

La trei ani de mandat, președinta Maia Sandu anunță că va candida pentru un nou mandat și că solicită Parlamentului organizarea unui referendum.

„Dragi cetățeni, cu câțiva ani în urmă, am pornit, împreună, pe un drum al transformării Moldovei într-o țară mai bună. După 3 ani de mandat, am reușit să menținem pacea acasă, să întărim independența țării, să avem o guvernare alături de oameni și să deschidem negocierile pentru aderarea Moldovei la Uniunea Europeană. Viitorul nostru este în familia europeană și este necesar să spunem clar – toată țara – ce drum alegem pentru Moldova. Solicit Parlamentului să inițieze organizarea unui referendum la toamna viitoare, la care vocea cetățenilor să fie hotărâtoare”, a punctat președinta Maia Sandu.

Șefa statului a subliniat că pe parcursul mandatului său și-a asumat să ducă până la capăt misiunea integrării europene: „Am obținut sprijinul statelor membre pentru acest parcurs și am nevoie de sprijinul vostru, dragi moldoveni, pentru a reuși. Mai avem pași importanți de făcut și mă angajez să continui, dacă îmi veți oferi încrederea pentru un nou mandat în 2024”.

Amintim că, Maia Sandu a câstigat alegerile prezidențiale din 2020, cu un scor de 57,7% în fața socialistului Igor Dodon, fiind prima femeie aleasă în funcția de președinte al Republicii Moldova.