Lecție publică la USM: “ Cetăți și biserici fortificate din Transilvania”

Prelegerea publică: ,,Cetăți și biserici fortificate din Transilvania” a fost o dovadă a eforturilor de a apropia cele două spații românești, Transilvania și Basarabia, prin intermediul istoriei și culturii.

Istoricul german de origine română, Martin Rill, aduce o perspectivă unică și valoroasă asupra acestui subiect. Acest eveniment cultural și educațional are un rol esențial în consolidarea legăturilor între comunitățile din diferite regiuni ale spațiului românesc.

Cuvântul de salut al rectorului Universității de Stat din Moldova – conf. univ., dr. Igor Șarov, discursul consilierului Președintelui României- Sergiu Nistor și prezentarea contribuției Institutului Cultural Român în persoana domnului Liviu Jicman aduc o notă de oficialitate și importanță evenimentului. Este încurajator să vedem cum instituțiile academice, culturale și politice colaborează pentru promovarea culturii și a dialogului între tineri și experți în domeniu.

Acest tip de activități vor continua să inspire implicarea tinerilor în studierea istoriei și a culturii românești, astfel contribuind la consolidarea legăturilor între cele două maluri ale Prutului.