La USM se desfășoară programele de recalificare profesională în domeniul Științe ale Educației. Frecventează peste 400 de persoane

La Universitatea de Stat din Moldova a fost dat startul programelor de recalificare profesională în domeniul Științe ale Educației la specialitățile: Istorie, Geografie, Fizică, Chimie, Biologie, Matematică, Informatică, Limba și literatura Română, Limba Franceză, Limba Engleză.

În anul 2024 studiile de recalificare în domeniul Științe ale Educației (Formarea Profesorilor) sunt susținute financiar de Ministerul Educației și Cercetării.

La USM sunt înscrise 400 de persoane, motivate pentru obținerea unei noi calificări profesionale, conexe specialității formării profesionale inițiale absolvite. Deoarece o parte din cadre didactice predau o altă disciplină decât formarea inițială, prin studiile de recalificare ei au posibilitatea să-și certifice competențele pe care le-au dezvoltat ani la rând, predând în școli, dar neavând certificat de absolvire a studiilor în domeniu.

Studiile la programele de recalificare durează 1 an, pe parcursul căruia vor fi organizate sesiuni în format online și cu prezență fizică. Cursanții finalizează studiile cu susținerea tezei de recalificare, care atestă competențele profesionale și specifice dezvoltate pe parcurs.

La specialitățile Fizica, Biologia, Chimia în prima sesiune cursanții au fost prezenți fizic în laboratoarele USM, unde au însușit materia prin experimente de laborator.

Urmare a cursurilor de recalificare, profesorii vor putea preda două discipline școlare concomitent, aceasta urmând să contribuie la acoperirea deficitului de cadre didactice din sistemul educațional.