La Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo” a fost lansată expoziția „Eco&Green Expo – 2024”

De Ziua Mondială a Mediului, la Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo”, a fost inaugurată cea de-a doua ediție a expoziției internaționale specializate de tehnologii verzi și protecția mediului, „Eco&Green Expo – 2024”. Evenimentul reunește circa 50 de participanți din Republica Moldova și din străinătate.

Expoziția include standuri dedicate inovațiilor în domeniul tehnologiilor de reciclare a deșeurilor, salubrizare, surse alternative de energie, transport ecologic, stații de alimentare pentru vehicule electrice, afaceri ecologice și creditarea acestora, precum și producători de alimente bio.

Una dintre premierele expoziției din acest an este „Alea Ambasadelor”, unde mai multe țări prezintă experiențe privind protecția mediului, istorii de succes și soluții tehnologice, precum și politici în domeniu. De asemenea, ediția din acest an include și „Platforma Ecoinovații”, în jurul căreia se centrează standurile expoziționale. „Ecoarena”, un spațiu construit din materiale ecologice, permite fiecărui participant să expună o „carte de vizită” reprezentativă: o mostră, o soluție tehnologică, un serviciu util sau alte elemente tematice.

Inaugurarea oficială a expoziției și a evenimentelor dedicate Zilei Mondiale a Mediului a avut loc pe 5 iunie 2024, la pavilionul central al Moldexpo. Doritorii pot vizita expoziția până vineri, 7 iunie.

REDACTOR: Patrisia Ciobanu, stagiară Unda Liberă