Jurnalistul Mihai Morăraș, la cea de-a 80-a aniversare. A fost „sufletul” publicației „UNIVERSITATEA”

Comunitatea Universității de Stat din Moldova adresează felicitări poetului, eseistului, publicistului și redactorului ziarului Universității de Stat din Moldova „Universitatea” cu ocazia celei de a 80-a aniversare a domniei sale.

Născut la 28 octombrie 1942, în suburbia Roşa din orașul Cernăuţi, Mihai MORĂRAȘ şi-a făcut studiile la Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Filologie, secția Jurnalism în perioada 1965-1970. În timpul studenţiei a fost preşedintele Cenaclului literar universitar „Mihai Eminescu”. În continuare a realizat o carieră de succes în calitate de jurnalist, reporter, șef de secție și  redactor-şef la ziarul Universităţii de Stat din Moldova „Universitatea”.

A debutat editorial cu volumul „Lacrima developată” au urmat: „Cioplitorul de mituri”, „Răzbunătorul – eu pe mine însumi” , „101 poeme” , „Clipa de după amiază” etc. Mihai MORĂRAȘ este membru al Uniunii Scriitorilor şi al Uniunii Jurnaliştilor din Moldova.

Cu ocazia aniversării a 80 de ani, rectorul USM, Igor ȘAROV i-a decernat poetului Mihai MORĂRAȘ diploma Universității de Stat din Moldova pentru dedicația și fidelitatea cu care au contribuit la consolidarea mediului academic al USM.

Rectorul USM, Igor ȘAROV a apreciat  atitudinea responsabilă demonstrată de poetul Mihai MORĂRAȘ de-a lungul anilor. „În orice ipostază: student sau angajat, ați întregit imaginea USM, ca centru universitar care a valorificat și promovat valorile neamului nostru.”