Infotrip în destinația eco-turismului ținutul Zimbrului, regiunea Nord-Est România

În perioada 19-20 decembrie, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est din România, organizează o serie de evenimente sub egida Gala Turismului “Descoperă Nord-Est”, la Târgu-Neamț. Evenimentul se află la a VIII-a ediție și reprezintă un cadru de întâlnire și dezbatere între actorii regionali și internaționali implicați în activitatea turistică, fiind un prilej pentru stabilirea relațiilor bilaterale în domeniul turismului Republica Moldova și Regiunea Nord-Est a României. 

Astfel, în data de 19 decembrie, este organizat un Infotrip pentru zece agenții de turism din Republica Moldova și din România în scopul promovării ofertei turistice în destinația eco-turistică Ținutul Zimbrului. În cadrul turului participă reprezentanții Ministerului Culturii, Oficiul Național al Turismului și agențiile de turism: Star-Tur, Piligrim Moldova, Hi Moldova și Isida Travel. 

Un tur informațional pentru operatori turistici România, urmează să aibă loc anul viitor, organizat și desfășurat de Oficiul Național al Turismului în scopul promovării ofertei turistice transfrontaliere. 

Programul include vizitarea unor proiecte destinate dezvoltării turistice, precum și unități de cazare și restaurante de succes, care au valorizat în mod inovativ bogăția patrimoniului cultural material și imaterial, generând impact pozitiv și sustenabil asupra sectorului turistic.  

Menționăm, că destinația eco-turistică Ținutul Zimbrului a fost certificată la nivel național în România ca destinație de ecoturism în anul 2016. În anul 2017, a fost inclusă în Top 100 destinații sustenabile la nivel mondial, fiind o zonă reprezentată din Regiunea Nord-Est a României. 

Evenimentul este organizat în scopul promovării destinației eco-turistice Ținutul Zimbrului prin stabilirea unor parteneriate între agențiile de turism din Republica Moldova și cele din România în vederea formării unor produse turistice comune.