Încheiem vara cu noutăți frumoase. DRRM va susține financiar dezvoltarea domeniului cercetării la USM

Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) susține financiar dezvoltarea domeniului cercetării în cadrul Universității de Stat din Moldova (USM). Astăzi, 31 august, rectorul USM, Igor ȘAROV și secretarul de stat al DRRM, Adrian DUPU au semnat contractele de finanțare nerambursabilă pentru editarea dicționarului explicativ al limbii române actuale și elaborarea și redactarea publicației „Revista de Istorie a Moldovei”. 

Proiectul „Editarea dicționarului explicativ al limbii române actuale” va fi implementat de către Institutul de Filologie Română „B.P. Hașdeu”, iar proiectul „Elaborarea și redactarea publicației „Revista de Istorie a Moldovei” – de către Institutul de Istorie.

Rectorul USM, Igor ȘAROV a mulțumit Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova pentru suportul financiar acordat Universității de Stat din Moldova. „Deja pentru al doilea an consecutiv, de Ziua Limbii Române parteneriatul dintre DRRM și USM este consolidat prin semnarea contractelor de finanțare nerambursabilă pentru implementarea unor proiecte importante pentru comunitatea universitară. Exprim gratitudine Guvernului României și poporului român pentru suportul acordat Republicii Moldova”.

Cu suportul DRRM, în anul 2021 a fost renovat și dotat cu echipamentul necesar Laboratorul de televiziune al Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, creat Centrul de Informare a României „Gheorghe Brătianu” și organizat Colocviului Internaţional de Ştiinţe ale Limbajului „Eugeniu Coşeriu”, iar în 2022 sunt în proces de implementare crearea Centrului de studii filologice „Eugen Coșeriu”, renovarea și amenajarea unei săli de Newsroom, dotarea cu mobilier și echipament a Aulei Regina Maria și organizarea Conferinței științifice internaționale Latinitate, Romanitate, Românitate, ediția a VI-a.