„Ghidarea în carieră: O sursă de inspirare și oportunități pentru tineri”

America House Chișinău, începând cu data de 7 februarie a devenit gazda unui program de dezvoltare non-formală- Ghidarea în cariera a tinerilor. 

Participanții evenimentului încluși în activitățile de formare profesională.

Scopul acestui program este de a oferi sprijin și orientare în procesul lor de dezvoltare profesională. Acest tip de program are ca obiectiv principal facilitarea accesului tinerilor la informații, resurse și mentorat, contribuind astfel la definirea obiectivelor lor de carieră și la dezvoltarea competențelor necesare pentru a atinge succesul în domeniul profesional ales. Prin intermediul ghidării în carieră, tinerii pot face alegeri informate, pot identifica oportunități de învățare și pot construi rețele de contact care să le sprijine parcursul în lumea profesională. 

Formatorul evenimentului Gheorghe Timoftică menționează că ,, După trei zile o să avem un plan , un proiect de cariera pe care să încercați să-l puneți in aplicare pentru că sunt sigur că majoritatea tinerilor, chiar și după statistica habar nu ce și cum trebuie să facă, iar aceste traininguri sunt predestinate pentru a vă ajuta și a vă determina cum să acționați în sfera aleasă’’

Gheorghe Timoftică, formatorul evenimentului.

Participanții au beneficiat de prezentări captivante ale profesioniștilor din diverse domenii, oferindu-le inspirație și sfaturi practice pentru evoluția în carieră. Pe lângă aceasta tinerii au avut ocazia să interacționeze direct cu experți în domeniile lor de interes, consolidând astfel legăturile între generații și pregătindu-se pentru succesul în viitorul profesional.

„Participarea la acest eveniment a fost o experiență remarcabilă pentru mine. Am avut ocazia să primesc sfaturi valoroase pentru începutul carierei mele. Atelierele practice au consolidat învățările teoretice și m-au motivat să îmi urmez pasiunile.” Irina Minciun, studentă. 

„Pot să  spun că a fost cu adevărat inspirațional pentru mine. Am avut ocazia să aflu mai multe despre diverse domenii și să pun întrebări direct profesionalului. Sesiunile interactive m-au ajutat să îmi clarific interesele și să îmi conturez un plan pentru viitorul meu profesional. 

Evenimentul dedicat ghidării în carieră a tinerilor, desfășurat în cadrul instituției America House, se va extinde pe durata a 3 zile, începând cu data de 7, 8 februarie și până pe 10, a lunii curente. Participanții sunt încurajați să profite maximum de această oportunitate de a învăța, a interacționa cu experți și a construi legături valoroase în lumea profesională.

Autor: Jereghi Patricia , studentă Anul III