Fostul președinte al României, prof. dr. Emil Constantinescu a vizitat Universitatea de Stat din Moldova

Universitatea de Stat din Moldova a fost vizitată de distinsului profesor și om de stat, fostul președinte al României, dr. Emil Constantinescu. În cadrul acestei vizite, profesorul Emil Constantinescu s-a întâlnit cu rectorul universității, prof. univ., dr. Igor Șarov.

foto: usm.md

În special, s-a pus accent pe participarea Universității de Stat din Moldova la proiecte internaționale împreună cu cercetătorii de la Institutul Levante din București, al cărui președinte al Consiliului Științific este Emil Constantinescu. Aceste inițiative sunt o dovadă a angajamentului nostru comun pentru promovarea cercetării și educației superioare de înaltă calitate. Rectorul Igor Șarov a exprimat recunoștința sa pentru oportunitatea de a întări legăturile dintre Universitatea de Stat din Moldova și mediul academic din România.

Emil Constantinescu a oferit universității noastre noi titluri de carte valoroase și l-a invitat pe rectorul Igor Șarov la București.

Ne bucurăm să fim martorii unui astfel de moment de înaltă însemnătate, în care valorile educaționale și culturale unite au prilejul creeze legături durabile. Apreciem profund generozitatea și sprijinul domnului Emil Constantinescu și suntem convinși că această vizită va consolida și mai mult colaborarea noastră în viitor.

Emil Constantinescu a fost preşedintele României în anii1996 – 2000. Are o carieră prestigioasă în învăţământul superior şi în cercetarea ştiinţifică recunoscută pe plan naţional şi internaţional. Parcurge toate treptele carierei universitare ca asistent, lector, conferenţiar şi profesor de Mineralogie la Facultatea de Geologie din 1966 până în prezent. Este profesor la Şcoala Doctorală a Universităţii Bucureşti. În 1991–1992 a fost visiting professor la Universitatea Duke, SUA. Autor a 12 cărţi de specialitate. A publicat peste 60 de studii în cele mai importante reviste ştiinţifice din ţară şi din lume. Este membru de onoare şi membru ales al Societăţilor geologice şi mineralogice din Marea Britanie, Germania, SUA, Grecia, Japonia; al Societăţii de Geografie din Franţa şi al Societăţii „National Geographic” din SUA. A susţinut conferinţe la Universităţile Tübingen, München, Oxford, Stanford, Harvard, Berkeley, Columbia, Georgetown, Indiana, Rio de Janeiro, Buenos Aires, Lima, Sydney, Melbourne, Praga, Varşovia, Bratislava, Turku, Cairo, Lublin, Kiev.

Emil Constantinescu, profesor emerit, preşedinte de onoare al Senatului Universităţii din Bucureşti este și membru al board-ului Academiei Mondiale de Artă și Știință şi al board-ului directorilor World University Consortium.