Final de campanie! În 2023, au fost plantați 24 de milioane de puieți

Șefa statului anunță că, în acest an, au fost plantate și reabilitate peste 7 mii de hectare de teren, cu 24 de milioane de puieți. Acesta este un rezultat dublu față de ultimii trei ani, când s-a reușit plantarea a circa 3600 de hectare într-un an.

„M-am bucurat să văd copii, părinți și bunici, în total aproape 12 mii de oameni, care au dat o mână de ajutor la transformarea Moldovei într-o țară mai verde și mai curată. Pentru a avea un mediu mai sănătos, apă curată în fântâni și râuri, și un sol fertil trebuie să creștem suprafața de păduri în continuare, cu cel puțin 145 de mii de hectare în următorul deceniu, a punctat Președinta Maia Sandu. 

La finalul sezonului de împădurire, șefa statului a avut miercuri, 20 decembrie, o întâlnire cu mai mulți silvicultori. Președinta Maia Sandu le-a mulțumit pentru tot efortul depus în cadrul Programului național de împădurire. La fel, șefa statului și-a exprimat recunoștința și tuturor voluntarilor care au participat la campania de împădurire. „Am demonstrat, încă o dată, că ne putem mobiliza și face lucruri frumoase care să servească întreaga comunitate. Vă îndemn, în continuare, să participăm cu toții la acțiunile de înverzire și să facem parte din #generatiapadurii”, a îndemnat Președinta Maia Sandu.