Familia USM, invitată la un regal teatral. Spectacolul “Chirița în Carnaval” în distribuție cu actorii români Maia Morgenstern și Marius Bodochi

Invitație la teatru. Familia USM este invitată pe 7 Septembrie, la ora 20.00 la spectacolul ”Chirița în Carnaval” cu participarea actorilor români Maia Morgenstern și Marius Bodochi.
Spectacolul va avea loc în sala Teatrului Fără Nume, str. Sfatul Țării, 18 (sediul 
Centrului de Cultură şi Artă Ginta latină și Alianța Franceză din Moldova).

Spectacolul este organizat cu suportul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova și Ministerul Culturii al Republicii Moldova.

Spectacolul este realizat după textele lui Vasile Alexandri, scriitor cu un spirit boem, elegant, una dintre cele mai pregnante personalitați românești. Comediile lui Alecsandri sunt structurate in jurul unui caracter, iar cel mai cunoscut presonaj al operei sale este Chirița Bărzoi.

Chirița interpretată de Maia Morgenstern este presărată cu fantezie, umor, satiră și mult entuziasm, o ,,prețioasă ridicolă ” din epoca imediat următoare evenimentelor de la 1848.

Spectactorii vor redescoperi genialitatea şi actualitatea operei lui Alecsandri precum și personajele sale neaoşe, ale căror „apucături” nu le sunt câtuşi de puţin străine, chiar dacă limbajul… a mai evoluat. Astfel, printre alte personaje savuroase, ne vom întălni cu politicianul „clevetici”, „Mama Angheluşa”,,Ion Păpușarul”.

Marius Bodochi înfățiseaza mai multe personaje cu tipologii diferite, de la hazliu la grotesc , obținand un puternic efect comic prin jocuri de cuvinte și glume cu haz. Amestecul de moldovenească grecizată, jargon franco-roman, tabieturi patriarhale și inovatii de lux occidental, dau un tablou inedit, încântător chiar și pentru publicul de azi. Insoțiți de muzica din acea epocă, actorii ne fac să realizăm căt de realist și absurd, viu și magic este Alecsandri.

,,Chirița in carnaval” este un spectacol născut din harul și energiile unor oameni care cred în Teatru ca formă de viață și de viețuire.