Experiența memorabilă a studentelor USM la Festivalul Studenților Francofoni din Muntenegru

Două tinere studente de la Universitatea de Stat din Moldova, 𝐀𝐧𝐚𝐬𝐭𝐚𝐬𝐢𝐚 𝐂𝐀𝐑𝐀𝐔𝐋𝐀𝐍, care urmează Programul de Studii 𝐿𝑖𝑚𝑏𝑎 𝐹𝑟𝑎𝑛𝑐𝑒𝑧𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝐸𝑛𝑔𝑙𝑒𝑧𝑎̆, 𝑆̦𝑡𝑖𝑖𝑛𝑡̦𝑒 𝑎𝑙𝑒 𝐸𝑑𝑢𝑐𝑎𝑡̦𝑖𝑒𝑖 la Facultatea de Litere, USM și 𝐁𝐞𝐚𝐭𝐫𝐢𝐜𝐢𝐚 𝐏𝐈̂𝐑𝐋𝐎𝐆, studentă la Facultatea de Drept USM, Filiera francofonă, au fost desemnate câștigătoare al unui prestigios concurs și au participat la cea de-a zecea ediție aniversară a Festivalului Studenților francofoni din Europa centrală și orientală. Evenimentul a avut loc la Podgorica, Muntenegru, în perioada 4-8 septembrie.

Această ediție specială a festivalului a reunit 73 de studenți talentați, reprezentând 57 de universități din 20 de țări. Studenții au avut parte de ateliere interactive de învățare și creativitate în contextul francofoniei.

Este remarcabil să menționăm că, în acest an, echipa noastră de la USM a avut bucuria de a avea un animator de atelier în componență. Ana PETCU, studentă în anul IV la Programul de Studii Limba Franceză și Engleză, Științe ale Educației, a coordonat atelierul de Cântec francofon.

Acest festival ne-a reamintit că francofonia este un limbaj universal al conectării și înțelegerii, iar tinerii noștri de la USM sunt parte integrantă a acestei comunități globale.

Pentru mai multe informații , consultați pagina USM :
@AUF-Europe Centrale et Orientale
#USM #FEF2023 #Francophonie