Eveniment marca ARTICO. Anxietatea și stresul: Teorii și sugestii psihologice

La data de 10 martie 2022, ora 20:00, Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO, invită adolescenții și adulții să participe la o discuție LIVE în care se vor aborda teorii și sugestii psihologice referitoare la anxietate și stres. Scopul sesiunii este de a clarifica diferențele dintre anxietate, stres și frică, cât și reflectarea asupra aspectelor generale și specifice prielnice acestor stări.

Evenimentul va fi transmis LIVE, pe pagina:

https://www.facebook.com/artico.md/

Pentru liniștea interioară, psihologia umană preferă o stabilitate și ordine în ceea ce privește securitatea, agenda obișnuită, traiul, grupul căruia aparține individul și alte aspecte contextuale.

Deseori se întâmplă ca planurile să fie modificate sau să intervină schimbări imprevizibile ce intensifică o stare de stres, anxietate sau chiar frică. Este firesc ca corpul și sistemul emoțional să reacționeze la factorii externi, prin care observăm că persoanele manifestă reacții diferite la situații similare. De aici reiese faptul că există anumite aspecte psihologice ce influențează răspunsul emoțional la activatorii externi.

Pentru a depăși mai ușor situațiile imprevizibile este important să cunoaștem mai multe aspecte:

– Cunoașterea de sine (temperamentul, caracterul, reacțiile somatice etc);

– Informații generale despre anxietate, stres și frică (ce înseamnă și care este diferența);

– Rolul gândurilor în accentuarea sau gestionarea emoțională;

– Alternative specifice persoanelor în cazuri de stres și anxietate;

– Alternative generale în cazuri de stres, frică și anxietate.

Informarea despre termenii menționați ar oferi o senzație psihologică de cunoaștere, sau altfel spus, extinderea limbajului intern, ce are nevoie de instrumente adiționale în recunoașterea stărilor interioare. Cunoașterea de sine, în raport cu stările de anxietate, oferă un control eficient, cât și o adaptare prealabilă. Cunoașterea importanței gândurilor interioare ar oferi un instrument adițional în gestionarea emoțională. Alternativele generale în cazuri de stres, frică și anxietate clarifică ce resurse stau la dispoziția umană pentru o adaptare potrivită.

Prin această inițiativă CRCT ARTICO promovează un mod de viață sănătos din punct de vedere psiho-social și oferă resurse eficiente persoanelor care se confruntă cu situații stresante.

Pentru a fi sigur că vei primi notificări despre începerea live-ului abonează-te paginii:

https://www.facebook.com/artico.md și reacționează la acest eveniment.

Această sesiune se adresează adolescenților și adulților.